Miten omasta tapahtumasta voi tehdä mahdollisimman saavutettavan?

Tapahtuman saavutettavuus muodostuu monesta eri asiasta. Saavutettavuuteen panostava tapahtumatuottaja voi huomioida jo tapahtumaa suunnitellessaan saavutettavan tapahtuman edellytykset. Toiminnot voi sijoittaa mahdollisimman esteettömään paikkaan, viestinnästä voi suunnitella monipuolista ja ymmärtämisen esteitä voi poistaa esimerkiksi kielivaihtoehdoilla ja asiakaspalvelulla.

Yhdenvertaisuuslain mukaisesti tapahtumajärjestäjän tulee lähtökohtaisesti järjestää  esteetön pääsy tapahtumaan sekä tilojen että tapahtumajärjestelyjen osalta sekä sallimaan avustajan mukaan ottamisen tilaisuuksiin. Lisäksi järjestäjällä tulisi olla valmius kohtuullisten mukautusten tekemiseen  itse tilaisuuden aikana.

Tälle sivulle on koottu tietoa ja vinkkejä, jotka auttavat tekemään tapahtumasta mahdollisimman esteetöntä ja saavutettavaa kaikille.

Esteettömyyden tarkistuslista
Invalidiliiton sivuilta löydät mm. tapahtumien tarkistuslistan, jonka avulla tapahtumajärjestä voi tarkistaa miten hyvin oma tapahtuma ja tapahtumapaikka ovat kaikille esteettömiä.

Tilojen esteettömyys
Espoon kaupungin eri tilojen esteettömyydestä löytyy tietoa pääkaupunkiseudun palvelukartalta.
Kulttuuria kaikille -palvelu
Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n ylläpitämä Kulttuuria kaikille -palvelu (kulttuuriakaikille.fi) tarjoaa tietoa ja työkaluja kulttuuripalveluiden ja tapahtumien saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Heidän tuottamassaan oppaassa on käytännönläheisiä ohjeita ja vinkkejä esimerkiksi viestintään, hinnoitteluratkaisuihin, tulkkaukseen ja tietoja rakennetun ympäristön esteettömyydestä.

Tutustu palveluun

Lisätietoja